Friday, May 18, 2007

Etusivu uusiksi - Lapin kirjastoille yhteinen etusivu?

Muistelen aikaa, kun Oulussa ehdotettiin kaupungille ja yliopistolle yhteistä aloitusivua www-sivustoille. Ajatukselle yliopistolla ensin hymähdettiin. Kaupungin ajatukset tulivat ymmärretyiksi: yliopistollehan oli ehditty varata osoite oulu.fi. Luontevampaa suomalaisillekin lienee kuitenkin mennä kaupungin sivuille oulu.fi -sivun kautta kuin ouka.fiin.

Jyväskyläläiset kirjastot julkistivat äskettäin (2006:n puolella?) yhteisen etusivun Jyväskylän kirjastot. Etusivulta on linkki mm. alueen kirjastojen yhteiseen tiedonhakuportaaliin Keski-Suomen kirjastoporttiin. Keskeinen sisältö Jyväskylän kirjastoilla on linkityspalvelu alueen "aineistotietokantoihin", alueen kirjastojen tapahtumakalenteri, Jyväskylän tietopalvelustrategian (2003)jakelupalvelu sekä alueen kirjastojen yhteisten hankkeiden dokumenttien jakelu. Mielenkiintoinen, täysipainoinen ja houkutteleva sisältö.

Pitäisikö Lapinkin kirjastojen aloittaa näkyvämpi yhteinen tieto- ja palvelusisältöjensa verkkojakelu? Lääninhallituksen kirjastotiedote on mainio alku. Lapin kirjasto(t) on lanseerattu palvelunimenä jo ajat sitten maailmalle ja verkkomaailmalle. Pohjanportti-nimikin on jo varattu. Millä nimellä Lapin kirjastojen yhteisiä, laajempia sisältöpalveluita verkossa sitten markkinoitaisiinkaan?

No comments: