Wednesday, January 16, 2008

Lapin korkeakoulu -konserni

muodostetaan 1.1.2010 alkaen Lapin yliopistosta, Rovaniemen ammattikorkeakoulusta ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta. Konsernin opiskelijamäärä on tällä hetkellä runsaat 10.000 opiskelijaa.

Konsernilla on kirjasto - Lapin korkeakoulukirjasto. Palvelurakenneverkkona säilytettäisiin ainakin nykyinen palveluverkko. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin kirjasto- ja informaatiopalvelut suunniteltaisiin uuden instituutin muun suunnittelun ohessa. Lapin korkeakoulukirjaston henkilötyövuosien määrä vuoden 2006 luvuilla laskettuna oli 54.4 htv:a. "Lapin korkeakoulujen informaatiopalvelut tuotetaan 1.1.2010 alkaen sopimusperusteisen Lapin korkeakoulukirjasto -yksikön (erillislaitos) toimesta." Mielenkiintoista..."sopimusperusteisen"...

Instituutti on nimitys laitokselle, jossa on mukana myös toinen aste. Siistiä. Toinen instituutti konsernille tulisi (Kemi-)Tornioon (?) - kulttuurialan instituutti.

Rajuin "uudistus" tulee olemaan 10 koulutusohjelman lakkauttaminen lähinnä ammattikorkeakouluista. Päällekkäisyydet koulutuksessa leikataan ja "Lapin yliopisto säilytetään Suomen kartalla lajien välisessä evoluutiossa", rehtori Mauri Ylä-Kotolaa tämän päivän henkilöstöinfosta vapaasti lainaten. Rehtorin mukaan ministeriössäkin visioidaan, että Suomen tulevaisuus olisi 15 yliopistoa, 15 ammattikorkeakoulua ja 5 yhteistä yksikköä. Määrät laskevat näköjään koko ajan.

Yksilöllisyys ja yhteisöllisyys, kriittisyys ja emansipatorisuus sekä luovuus ja vaikuttavuus - siinä johtavat arvoparit. Pohjoisen puolesta - maailmaa varten.

No comments: